Blog

Hjælp til indretningsselvhjælp

Forfatter: 
admin
Category: 
ILab Notes

At indrette sit hus eller sin lejlighed er ikke altid så ligetil. Det kræver lang tids research at finde de helt rigtige møbler i de korrekte proportioner, farver, hårdheder og mange andre parametre. Det optimale ville naturligvis være at få lavet sine møbler specielt til rummet de skal stå i, men det er naturligvis også en bekostelig løsning.

Her må man så stille sig selv det indlysende spørgsmål: Hvad mon der sker, når man bringer et webinterface, kickstarter-kapital og en CNC-maskine ind i legen? Velkommen til total valgfrihed og ekstrem tilpasning.

Med webservicen SketchChair er det muligt at designe sine egne møbler ved hjælp af nogle enkle trin. Man tegner sin stol, tester den med en digital mand, som kan vise de ergonomiske perspektiver af møblet, og til sidst sender man den til produktion. Herefter venter man til posten bringer ens nye saml-selv-møbel. Simpelt og sjovt.

SketchChair startede som et tankespind mellem den new zealandske designer Greg Saul og det Tokyo-baserede JST ERATO Igarashi Design UI Project. De lagde projektet op på iværksætter-sitet Kickstarter med et mål om at nå 18.000 dollars, så de kunne begynde projektet for alvor. Den 12. maj i år nåede de deres mål, og projektet er nu så langt undervejs, at Greg Saul selv kigger forbi NEXT udstillingen for at vise fremtidens møbelfirma frem.

På sigt er det meningen, at SketchChair skal være et frit tilgængeligt Open Source webinterface, som enhver kan bruge som udgangspunkt for sit eget møbeldesign.