blog

  • fremtidens-kompetencer-den-fjerde-industrielle-revolution

Revolutionen og fremtidens arbejde

Forfatter: 
jarle
Category: 
Lab Confidential
Verden står på kanten af en teknologisk revolution, som fundamentalt vil ændre den måde, vi lever, arbejder, og relaterer os til hinanden

Verden ændrer sig i en hastigt accelererende tempo. Dette er vist ikke nyt for nogen længere. Det er heller ikke nyt at forandringen ikke er branchebestemt eller demografisk. Verden står lige på kanten af en teknologisk revolution, som fundamentalt vil ændre den måde, vi lever, arbejder, og relaterer os til hinanden. I størrelse, omfang og kompleksitet, vil den kommende forandring være ulig noget menneskeheden har oplevet før. Og i øvrigt i en hastighed som vil være svær at forstå, selv for dem som arbejder med teknologi, forandring og fremtiden. Vi står på kanten af Den Fjerde Industrielle Revolution.

fra-industri-revolution1-til-industri4
Industriel revolution 1-4

Der er rigtig mange områder, hvor der sker store spring i udviklingen, og når de alle sker samtidigt vil de accelerere hinanden for derved at løfte udviklingshastigheden til at foregå eksponentielt. Mulighederne for lande, brancher og individer, i denne tid, er ikke bare store. Mulighederne når milliarder af mennesker er forbundet med mobile enheder, med en hidtil uset regnekraft, lagerkapacitet og adgang til viden, er ubegrænsede. Og disse muligheder vil endvidere blive multipliceret med de nye teknologiske gennembrud inden for områder som kunstig intelligens, robotteknologi, internet of things, autonome køretøjer, 3D print, nanoteknologi, bioteknologi, energilagring og kvantecomputere.

Som nævnt er hastigheden og accelerationen af udviklingen, nye innovationer og de efterhånden allestedsværende disruptioner svære at forstå eller forudse. En ting er dog tydelig. Teknologierne og udviklingen der understøtter den fjerde industrielle revolution har en stor indflydelse på virksomheder og organisationer.

Nye teknologier skaber helt nye måder at tjene eksisterende behov og disrupter således eksisterende industrielle værdikæder. Disruption og udfordring af status quo kommer desuden også fra små, agile og innovative konkurrenter, der, takket være adgang til globale digitale platforme med adgang til forskning, udvikling, markedsføring, salg og distribution, kan udfordre og disrupte selv veletablerede virksomheder hurtigere end nogensinde før. Både ved at forbedre kvaliteten, hastigheden, prisen og/eller den værdi som leveres.

Kickstarter_cocreation_development
På Kickstarter platformen kan man starte sin egen produktion gennem crowdfunding

Nu og i fremtiden er brugeren i centrum. (Indtil vi får opsat en algoritme til at handle og arbejde for os) Teknologien hjælper med at gøre verden mere transparent og åben, hvorfor etablerede virksomheder udfordres af forbrugerens forventninger om en større gennemsigtighed, forbrugernes engagement i processen, og andre nye mønstre for forbrugeradfærd. Alt sammen med til at presse virksomheder til at tilpasse den måde de designer, markedsfører og leverer produkter og ydelser til os som forbrugere.

slur er wikileaks plus bitcoin
Platformen Slur er whistleblowing på steroider. Tjen Bitcoin på hemmeligheder.

Teknologibaserede platforme

En central trend i udviklingen er teknologibaserede platforme, der kombinerer både udbud og efterspørgsel til at disrupte eksisterende industri strukturer. Dette kommer til udtryk i platformsøkonomi som er eksemplificeret ved KhanAcademy, TaskRabbit, Etzy, TripAdvisor etc. hvor styrken ligger i at forbinde producent og forbruger direkte. Teknologiplatformene, styrket af vores mest personlige ejendel, den allestedsværende smartphone, samler folk, aktiver og data og skaber dermed helt nye måder at forbruge varer og tjenesteydelser i processen. Derudover har platforme og transparens sænket barriererne for virksomheder og enkeltpersoner til at skabe værdi og velstand, ligesom de har ændret forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager.

Glassdoor transparens
Glassdoor.com platformen giver udefrastående et ærligt billede af virksomheder.

Den tredje industrielle revolution (digitaliseringen) må vige for innovation baseret på kombinationer af teknologier (den fjerde industrielle revolution) som tvinger virksomheder til at revurdere den måde de driver forretning. Virksomheder og ledere har brug for at forstå udviklingens fundament, udfordre deres antagelser om deres organisation og medarbejdere, samt kontinuerligt innovere og tænke nyt ift. brugerens forventninger.
Fremtiden hvor; advokater og revisorer bliver erstattet af kunstig intelligens, hvor fagfolk bliver erstattet af robotter, hvor transportvirksomheder bliver overflødige grundet 3Dprintere, hvor markedsføringseksperter udkonkurreres af algoritmer, hvor undervisere afløses af gamification, hvor hukommelse afløses af billede-genkendelsessoftware, hvor salg og rekruttering varetages privat gennem sociale medier og hvor intution afløses af machine learning, den fremtid eksisterer allerede. Og revolutionen er kun lige begyndt.

Fremtidens arbejdsopgaver

Det er en yderst spændende fremtid vi går i møde. Omskiftelig og foranderlig. Så hvordan forbereder man sig til fremtiden og de kompetencer der kræves, når vi ikke engang ved hvilke jobs der eksisterer i fremtiden?

Undertegnedes bud er at fremtidens arbejdsopgaver i høj grad vil blive båret af de personlige egenskaber og at det er de personlige kompetencer, der vil afgøre din relevans og din værdi for en organisation og virksomhed. Således vil jeg slå et slag for at der i alle organisationer arbejdes med kompetenceudvikling der inkluderer; innovativ tænkning, kreativitet, forandringsparathed, cocreation, agilitet, kompleksitetsforståelse, fleksibilitet, design thinking, social- og emotionel intelligens. Derudover gælder det om at være positiv og mulighedssøgende, da fremtiden og forandringen kommer, om vi vil det eller ej.

Hvis du vil vide mere om fremtiden for lige netop din organisation så send en mail på jarle@ilab.dk eller ring 2277 2808. Hvis vi ikke selv har svaret, så er der formentlig en i vores internationale netværk bestående af 2500 videnspersoner som har indsigt i din branche.

Ellers kan det være at du finder svaret i Fremtidens kompetencer - kursus.