Blog

Turisme og lokalområdet

Forfatter: 
jarle
Category: 
ILab Notes

Der er mange eksempler på steder, der forsøger at få rejsende til at bevæge sig ud og opdage lokalområdet. Urbanauts i Wien har konverteret et loftsrum til et hotelværelse, hvor alle de almindelige faciliteter er blevet outsourcet til lokalsamfundet.

De tre østrigske arkitekter bag Urbanauts tilbyder derved autentiske oplevelser til stedets gæster. Ved at tilskynde til, at de besøgende kommer ud af deres værelse og ud i gaderne får de flere oplevelser. Værelset var en tidligere skrædderbutik og er blevet renoveret til at omfatte en kingsize seng, minibar, en iMac og to cykler. Derudover ligger alle andre faciliteter i det omkringliggende kvarter. Morgenmaden serveres på Cafe Goldegg og en lokal hamman bliver et spa, hvor gæsterne kan slappe af. Dette betyder, at turisterne får set mere end blot bygningen de bor i. Hotelværelset er tilgængelig til EUR 120 pr nat, og med tilkøb af en opgradering får gæsten adgang til en Vespa Piaggio scooter, så de kan udvide nærområdet yderligere.
Urbanauts ikke kun får turister til at engagere sig med den by som de besøger, men hjælper også lokale virksomheder ved at skabe relationer mellem forskellige virksomheder.

Perspektivering / muligheder:

Kan man forbedre eller udvide en eksisterende oplevelse ved at ind tænke lokalområdet i konference oplevelsen? Kan det nærliggende bageri tilbyde morgenkomplet, der kan nydes i parken? Kan der indsamles cykler fra lokalsamfundet, der kan lejes på dagsbasis til konferencegæsterne så de kan komme lidt mere ud? Hvad hvis alle konferencedeltagere skulle mødes i svømmehallen til fælles morgengymnastik?

Mere info: www.urbanauts.at