case

ÅRHUNDREDETS FESTIVAL

Product Category: 
Projekter
Forfatter: 
nicolai
SE FREM TIL FORTIDEN

I marts 2012 åbner den flerårige historie- og kulturfestival, Århundredets Festival, døren til 1700-tallet med festivalen 'Opdagelser, pøbel og pudderparykker'. Innovation Lab hjælper med at gøre historien aktuel ved hjælp af teknologi i bybilledet.

Festivalsekretariatet har bedt Innovation Lab levere et overblik over, hvordan moderne teknologi kan anvendes til at formidle Aarhus' historie på nogle af byens mest befærdede steder. Men hvordan kan fortiden genskabes gennem nutidens mest fremsynede teknologier?

Sammen med festivalsekretariatet blev rammen for konceptet skitseret, og Innovation Lab udarbejdede et konceptkatalog med beskrivelser og forklarende illustrationer af de ønskede delprojekter.

Konceptkataloget tager udgangspunkt i idéen om at fusionere fortid og nutid. Ved hjælp af digital teknologi kan man lægge et lag af fortiden på blandt andet butiksfacader, større offentlige rum og sågar den gamle Aarhus Domkirke. Projektet skal inddrage helt almindelige mennesker i historien, ved eksempelvis at projicere en parallel interaktiv virkelighed op på butiksfacader.

Fysiske installationer, som genopførelse af en bymur midt på Søndergade og muligheden for at lave udendørsbiograf ved åen, beskrives også i kataloget. Udforskning af byen og formidling af såvel dagligdagen som nogle af de mere skelsættende begivenheder i byen er projektets hovedfokus. Innovation Labs bidrag vil give mulighed for at udvikle og fundraise de enkelte koncepter i samarbejde med andre aktører.

Århundredets Festival bliver et af de største historieformidlingsprojekter nogensinde i Aarhus. Festivallen kører hvert andet år med et nyt århundrede som tema frem til 2017, hvor Aarhus sigter mod at blive europæisk kulturby.

 

Kontakt os endelig hvis du vil høre mere så kontaket Mads Thimmer på mads@ilab.dk eller Jarle Kondrup der arbejder med turisme og oplevelser hos Innovation Lab. jarle@ilab.dk eller 2277 2808

Hvis du er interesseret i lignende turisme- og oplevelsesudvikling cases, så kan det være du vil synes om projektet med udviklingen af Isfjordscentret i Illulissat.