case

HOVBORG LANDSBYHUS

Product Category: 
Projekter
Forfatter: 
nicolai
Bredbånd fremfor busafgange

I Hovborg nægter man at underlægge sig de betingelser, der følger i kølvandet på den tvivlsomme betegnelse ”Udkantsdanmark”

Derfor tager landsbyboerne sagen i egen hånd og trækker verden tættere på. Der bliver investeret i innovation og udvikling i skole og erhvervsliv, og Innovation Lab har leveret power tools til processen.

Nærhed og kerneværdier danner fundamentet under Danmarks bedste landsbyhus - det næste store forandringsspring mod en innovativ fremtidssikring af landsbyen Hovborg. Projektet skal styrke eksisterende lokale sociale, kulturelle og uddannelsesmæssige aktiviteter og muliggøre internationalt udsyn og samarbejde på flere niveauer.

Med Landsbyhuset satser Hovborg på bredbånd frem for busafgange med fokus på den virtuelle afstand som det vigtigste konkurrenceparameter. Visionen er ikke blot at skabe Danmarks bedste landsbyhus i Hovborg, men også at tage første skridt på vejen til et mere jævnt Danmark, hvor man ikke automatisk melder sig ud af omverdenen ved at flytte på landet. Hovborgs beboere har en klar fælles ambition om, at gøre Landsbyhuset til et succesfuldt eksempel for mange andre forandringsparate landsbyer i Danmark.

Danmarks bedste landsbyhus bliver ikke alene samlingssted for landsbyens beboere, men også et naturligt udgangspunkt for interaktion med omverden. Landsbyhuset vil bl.a. rumme turistkontor, bibliotek, børneunivers og kontorfællesskab for landsbyens mange énmandsvirkomheder. Her vil byens e-lancers dele viden og styrke sociale relationer, mens videovægge og lyddæmpende ”telebåse” skaber den virtuelle nærhed med omverden.

I børneuniverset vil folkeskolens elever udforske eksperimenterende undervisningsmetoder inspireret af Innovation Labs Fremtidslaboratorie. Her vil interaktive tavler, skoletasker og gulve give de nye generationers medfødte flair for teknologi ekstra råstyrke. Skolens nye læringsrum vil muliggøre tværfaglige samarbejder uden geografisk binding og give eleverne den unikke kombination af lokal tryghed med international rækkevidde.