case

MAP OF THE FUTURE

Product Category: 
Projekter
Forfatter: 
Anonym
Højhastighedstoget er kørt - og du er med!

Hvordan lever og handler vi i fremtiden? Den der har svaret, står også med nøglen til fremtidige erhvervsmæssige gevinster.

I samarbejde med Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, har Innovation Lab udarbejdet et kort over fremtiden. Og det handler altså ikke om, hvilken farve der vil dominere Chanels næste sommerkollektion, eller om spidse snabelsko får en revival. Det handler om brugere, deres ønsker og tendenser, samt de teknologiske muligheder, der giver os mulighed for at ændre vores livsstil. Radikalt.

I sensommeren 2010 samlede Innovation Lab og Innovationsnetværket Livsstil en række danske designvirksomheder. I løbet af tre sessioner forsøgte vi at konkretisere en række trends inden for detailhandel, produktion og funktionsdesign, som vil dominere i de kommende år. Hver workshop tog udgangspunkt i en af tre supertrends, som er identificeret af Innovation Labs understanding team.

Local optimisation, der både handler om nærhed og bæredygtighed. Med stikord som Cradle2Cradle, nye måder at arbejde, 3D print, og robotteknologi, kom snakken og ideerne især til at dreje sig om produktionsformer, og udnyttelse af lokale ressourcer.

Happy mutation er blandt andet et udtryk for hvordan produkter morfer sammen. Både på mikroskala og produktionssammenhænge. Det handler også om at skabe værdi og identitet i produkter, samt at lytte til naturen.

Den sidste supertrend vi brugte, har vi kaldt Rewarded dependence. Det dækker over den gevinst man opnår ved at sikre tætte relationer mellem producent, sælger og kunde. Om virale effekter, womenomics og data som værdi.

Innovation Lab gennemgik ideer og inputs fra de tre workshops. Alt blev afprøvet, understøttet og nyfortolket via cases og interviews fra den globale scene. Resultatet er et kort over trendlinjer, inspireret af de såkaldte ’tube maps’, der blandt andet anvendes til rutekort i Londons undergrundsbane. Linjer er suppleret med en række cases, der fungerer som stationer på kortet, hvor flere linjer mødes. Derudover udarbejdedes en rapport, der beskriver forskellige scenarier og cases.

Fremtidskortet og rapporten blev efter færdiggørelsen præsenteret og overrakt til de deltagende virksomheder. Efterfølgende er arbejdet blevet introduceret for studerende på TEKO i Herning, som inspiration til projekter vedrørende fremtidens bolig og livsstil.