case

  • internet of things

Strategiudvikling for OJ Electronics

Product Category: 
Projekter
Forfatter: 
anderssahl
Med-udvikling af den kommende strategi, specielt med fokus på connectivity og Internet of Things

Strategiudvikling/Internet of things @ OJ Electronics

Med hovedkvarter i Sønderborg og distribution på verdensplan udvikler og sælger OJ Electronics intelligente systemer og HVAC-løsninger. Med faldende priser på stadigt flere elektroniske komponenter og flere intelligente løsninger fra helt nye spillere i markedet står OJ Electronics overfor store muligheder og udfordringer på både kort og lang sigt.

 

Udfordringen

Adm. direktør Erik Damsgaard kontaktede Sputnik5 for assistance og kritisk syn på udviklingen af den kommende strategi, specielt med fokus på opdatering af den eksisterende connectivity-strategi og nye fokusområder relateret til Internet of Things.

Processen

Indledningsvis analyserede Sputnik5 OJ Electronics eksisterende connectivity-strategi, produktløsninger, organisation, værdikæder og forretningsmodeller som udgangspunkt for at udvælge de mest værdifulde retninger for strategiarbejdet. På den efterfølgende workshop fik ledergruppe og bestyrelse et samlet overblik over Internet of Things og dets implikationer og muligheder for OJ Electronics. Herefter arbejdede deltagerne med at udvikle overordnede strategiske retninger for OJ’s connectivity strategi inkl. konkrete handlingsplaner.

Løsningen/resultater

 

Analyseresultater, 0utput fra workshoppen og den eksisterende connectivity-strategi samledes i et nyt og bredere strategioplæg på 15 slides med konkrete anbefaliner som indgår i det videre strategiarbejde. Der er aftalt opfølgning på strategien.