Primære faneblade

  • cirkulær økonomi foredrag innovation lab

Briefing: Cirkulær økonomi (NB: Lukket for tilmelding i KBH)

København (Lukket for tilmelding)
Onsdag, 17 januar, 2018 - 14:00 to 16:00
Aarhus
Torsdag, 18 januar, 2018 - 14:00 to 16:00
Cirkulær økonomi er næsten lige så "hot" som kunstig intelligens og disruption. Men hvorfor lige nu?

Den nye digitale infrastruktur har på få år skabt helt nye forudsætninger, som binder os tættere sammen og giver bedre indblik og overblik over affald, forurening, ressourcetræk og konsekvenserne i det hele taget af vores egne og virksomheders handlinger. Sociale medier kan mane til kamp for de globale klimaudfordringer. Transparens-teknologier som Blockchain kan gøre det tydeligt for enhver kunde, hvis der er klimasyndere eller menneskeudbyttere blandt underleverandører. Deleøkonomi er ved at nå et gennembrud, så vi kan forbruge bedre i stedet for mere ved at genbruge og leje af hinandens ubrugte aktiver - fra designertøj til biler og boliger. Samtidig gør platforms-økonomien, at vi nemmere kan arbejde sammen på tværs af organisationer, afstande og sektorer om at nå de bevidste forbrugere, der ønsker at prioritere klimavenlige produkter. Endelig er grøn energi i 2017 uafhængigt af tilskud blevet den billigste energiform (via solceller), så det kun er vanens magt, der holder virksomheder og forbrugere på et lineært overtræk på jordens ressourcer.

Cirkulær økonomi er den langtidsholdbare, nye økonomiske vækstformel. Vækket til live af presserende behov og nye digitale teknologier, der kan realisere langt mere bæredygtige former for produktion, afsætning og forbrug.

I denne medlemsbriefing sætter Anette Priess Gade, Circular by Innovation Lab, scenen for cirkulær økonomi med fokus på, hvad der i dag driver udbredelsen af denne tankegang og hvilke modeller og best case eksempler, der refereres til – både internationalt og i Danmark. Herunder også hvilke udfordringer og muligheder, der findes. Sammen skaber vi til briefingen en fælles referenceramme for at tale om cirkulær økonomi, så vi kan igangsætte de forandringer, som er nødvendige for at skabe ”positive impact” for vores verden i vores respektive virksomheder. 

Foredraget henvender sig til alle, som har interesse i cirkulær økonomi som driver for innovationen i virksomheder – og som endnu ikke er kommet i gang! 

Praktisk information:

Aarhus: Sverigesgade 6, 8000 Aarhus C.

KBH: Nordic Bizz, Refshalevej 163A, 1432 København K. 

Bemærk, at der er et gebyr på 500 kr for "No show". Afbud meldes til Kia@ilab.dk

Om Anette Priess Gade 

Med en MBA inden for International Business & Marketing og mange års arbejde med produkt- og forretningsudvikling - både fra telebranchen, som selvstændig innovations konsulent, som iværksætter med virksomheden ”Scandinavia Designs” i São Paulo og senest fra hollandske Synbra Group, hvor hun havde strategisk fokus på virksomhedens biobaserede og Cradle-to-Cradle certificerede plast-materiale. Anettes hjerte brænder for at gøre cirkulær økonomi til en driver for innovation i virksomhedsstrategier, ligesom hun er passioneret omkring kundedrevet innovation (Design Thinking). Anette er den nye Lab Agent i vores afdeling Circular by Innovation Lab, og lader sig i særdeleshed inspirere af EllenMacArthurFoundation, IDEO, Cradle-to-Cradle og IKEA.

Tilmeld dig dette arrangement

Vælg her om du er medlem hos Innovation Lab, eller om du ønsker at tilmelde dig dette event på et gratis prøvemedlemsskab.
Læs mere om medlemsskabet hos Innovation Lab her.
Tilmeldte
Marina Kahle

The Social Business Company

heidi troelsen

egedal kommune

Amalie Dombernowsky

Egedal kommune

Thomas Kornum

Scalepoint

Maibrit Lajgaard Pedersen

Insero A/S

Henrik Poulsen

Insero A/S

Jette Vind

Learnmark Business HG og EUX

Sara Andersson

design-people

Ole Rom Andersen

EXITstrategy.dk

Marie Helles

Cphbusiness

Søren Top-Nørgaard

Hørsholm Kommune

Morten Juul Dolberg

Pressalit

Ane Dybdahl

Ane Dybdahl

Lærke Sofie Spaabæk Perrild

MATChE (DTU)

Anders Bertelsen

Halling Auto Ophug

Katrine Storgaard

Daka

Karin Voldby Strüssmann

Karin Strüssmann

Thomas Mikkelsen

GoGreenwithAarhus - Klimasekretariatet

Niels Vendelboe

Eniig Holding A/S

Jette Ø. Jeppesen

PlastDK ApS

Line Cecilie Barfod

Branddarling

Henrik Juul NIelsen

Grundfos

Ane Gerken

KAB

Katja Wendel Johansen

KAB

Tessa Salling

Silkeborg Kommune

Helle Overgaard

Helle Overgaard

Jeannette Krogh

JMA A/S

Christian Eriksen

VELUX A/S

Sanne Ehlers

Holmris.Designbrokers A/S

Karine Blandel

selvstændig

Steen Kamronn

Erhvervsakademi Aarhus

Charlotte Mors

Performing Arts PLatform

Karen FInk

Cphbusiness