Unstartup

Coca-Cola, Starbucks, NBA og Adobe er fire blandt mange større virksomheder, der allerede succesfuldt har injiceret sig selv med startup-kultur. Men hvordan gør man det i praksis?

Større virksomheder har en stærk status, høj brandværdi og solide distributionskanaler - men de er svage innovatorer! Modnede virksomheder er ganske simpelt ikke designede til at være innovative. Idét en virksomhed når en bestemt størrelse, mister denne innovativ appetit og tør ikke tage de nødvendige risici. Når en virksomhed finder ud af, hvordan kundens behov imødekommes, fastlåses organisationsstruktur og proces. Det betyder ofte, at der søges effektivisering på baggrund af en løsningsmodel, som ikke er opdateret i forhold til et eksternt miljø, hvor risiko og forandring spiller en stor rolle i den daglige agenda.

Risici kan imidleritd ikke undgås - jo større en virksomhed bliver, desto mere sårbare bliver denne overfor det eksterne miljø. For virksomheder, som ønsker at sikre fortsat relevans, betyder det at denne med fordel kan investere i startups, hvor disruption, agilitet og nye arbejdsmetoder er helt naturlige. Innovation Lab har oprettet mikrovirksomheden Unstartup by Innovation Lab, der på baggund af de nyeste tendenser fra Silicon Valley, kommer helt tæt på metoderne bag tanken og konkretiserer, hvad man som større organisation kan gøre for at forblive relevante i en verden, hvor forandring og risk-taking er uundgåelig, nødvendig - og ønskelig